Libereckou zoo uzavřeli kvůli vichřici. Zlomený strom spadl na malé hříbě

Jeden ze stromů se zřítil nedaleko pavilonu šimpanzů, další stromy však padaly i v ostatních místech zoologické zahrady v Liberci. "Horší situace nastala v expozici koňů Převalského, kde se rozlomil buk. Při pádu s sebou strhl ještě jeden kmen a koruna těchto dvou stromů povalila plot a spadla až do parku," řekl ředitel liberecké zoo David Nejedlo.

"Bohužel, když jsme k výběhu přišli, zjistili jsme, že se jedno ze tří hříbat vzdálilo kousíček od stáda. Po vyšetření vyšlo najevo, že mělo zlomenou nohu, což je u koně smrtelné zranění," popsal ředitel zoologické zahrady. Sedmiměsíční hříbě koně Převalského, které si v panice zlomilo nohu, museli veterináři utratit.

[chooze:article;value:487413]

​​Celou libereckou zoo muselo vedení z bezpečnostních důvodů pro veřejnost uzavřít. "Vzhledem k brzkému setmění, museli jsme odklízení stromů nechat na den," řekl pracovník liberecké zoo. "Bude nám to trvat ještě několik hodin. Stromy se musí se rozřezat a vytahat. Jde hlavně o průjezdnost hlavních komunikací po areálu," vysvětlil tamní zahradník Miroslav Brožek.

U zavřené brány se proto otáčely skupinky lidí, které měly v plánu zoologickou zahradu navštívit. Mezi nimi byla i rodina z Kladna. "Těšili jsme se, ale bohužel, nedá se nic dělat. Přijedeme jindy. Holt jsme si vyrazili na výlet," reagovali návštěvníci, kteří do zoo nakonec jít nemohli. Vedení zoo chce zahradu pro veřejnost otevřít už v neděli.

Do Česka se vrátila zima. Hrozí námraza i ledovky:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.