Liberty Ostrava dluží i za vodu. Ostravské vodárny a kanalizace hrozí odpojením

Bez vody by se výroba v ostravské huti úplně zastavila. Přesto huť už dvakrát za vodu nezaplatila, a to ani po opakovaných výzvách.

"Naše společnost přistoupí dne 16. května 2024 k přerušení dodávky vody odběrateli Liberty Ostrava a.s. Důvodem je prodlení tohoto odběratele s placením faktur za vodné v řádech milionů korun," uvedla mluvčí Ovak Radka Vaňková.

[chooze:article;value:554277]

​Ostravské vodárny a kanalizace už informovaly vedení Liberty o chystaném odstavení vody, aby se na to firma mohla připravit.

Dluh za vodu Liberty nepopírá. Přesnou částku neuvedla. Faktury z vodáren dostává jednou za dva týdny. "Jsme v kontaktu s těmi, kterých se to týká, abychom situaci efektivně vyřešili," reagoval mluvčí Liberty Ostrava Ivo Štěrba.

Dluh ohledně vody znepokojil i odboráře. "Nejsou to dobré zprávy. Situace je velice vážná, řekl bych kritická, a v podstatě nám nezbývá nic jiného, než věřit," sdělil předseda odborářů Roman Bečica.

"Naše společnost takto postupuje standardně vůči všem neplatičům, a to v souladu se zákonem o vodovodech a kanalizacích. Dodávku vody jsme připraveni okamžitě obnovit, jakmile uhradí dlužnou částku," dodala mluvčí Vaňková.

Kromě toho, že Liberty Ostrava má dluhy u svých odběratelů v řádech miliard korun, nadále za svých přibližně 5 000 zaměstnanců nezaplatila za březen sociální odvody v řádech desítek milionů korun. Zbytek dluhu za sociální pojištění huť doplatila minulý týden.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.