Lidé berou obchody útokem. Zásobují se jídlem, shánějí dárky, stromky i kapry

Někteří vyrazili pro zásoby na Štědrý den, jiní shánějí na poslední chvíli dárky. Nákupní centra jsou plná k prasknutí. Na parkovištích se tvoří dlouhé kolony. A nervozita stoupá. "Stojím tu 40 minut," popsal jeden z řidičů.

I štáb TV Nova zkoušel, za jak dlouho vyjede z parkoviště nákupního centra. Trvalo to třináct minut.

Na pořádek na parkovištích dohlížejí policejní hlídky. "Řidiči by se měli obrnit notnou dávkou trpělivosti ale i ohleduplností vůči ostatním," doporučil policejní mluvčí Petr Vala.

[chooze:article;value:480601]

​Z návalu lidí mají naopak radost prodejci. Ti doprodávají poslední kusy kaprů i vánočních stromků. "Já myslím, že poslední den je úplně nejhorší," zhodnotil prodejce kaprů. "Ještě zítra někdo přijde, to je jasné. Lidé to nechávají občas na poslední chvíli," popsal prodejce stromků Jan Karlík.

Velký zájem je také o cukroví. Kdo ho nekoupil, bude si ho muset asi upéct. "Dnes jsem prodal tak dvacet kilo," popsal jeden z prodejců. "Cukroví, vánočky, veky – to asi lítá dneska nejvíc," dodal.

Plné ruce práce mají především balící služby v obchodních centrech. "Tak přes 500 dárků určitě jo. Je toho celkem dost. Vůbec jsme se nezastavili," uvedla Dominika Bártlová z Brna.

A někdy se nestačí divit, jaké dárky musí zabalit. Jako třeba sadu na odlití penisu.

Velký nápor čekají obchodníci i zítra. Možná už ale neseženete všechno, co jste chtěli.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.