Lidé čekali věčnost na cisternu. Všechna voda pak skončila na ulici, zuří obyvatel

"Ve středu 27. prosince nám netekla voda, vodárny proto začaly opravovat poruchu v sousední ulici. Cisternu ale přivezly pozdě až ve chvíli, kdy voda opět tekla i z kohoutků," postěžoval si pro TN.cz čtenář z Litoměřic, jenž si nepřál uvést své jméno.

A zarazil jej i další postup vodáren. Ty totiž celý obsah cisterny o dva dny později, v pátek v 11 hodin dopoledne, vypustily na ulici. "Skoro ji zaplavily. Takové mrhání v době, kdy navíc voda zdražuje, nechápu," uvedl muž.

[chooze:article;value:531764]

​Severočeské vodovody a kanalizace (SVK), jež se o dodávky vody v Litoměřicích starají, ale svůj postup hájí. "Pro náhradní zásobování vždy přivážíme do dotčené lokality čerstvou, hygienicky zabezpečenou vodu. Tohoto nelze dosáhnout odvezením cisterny a následným přistavením na další poruchu," vysvětluje mluvčí SVK Iveta Kardianová a popisuje, co se ve středu v Litoměřicích stalo.

"V odpoledních hodinách došlo k havárii na vodovodním řadu v Pokratické ulici v místě potrubí pod Pokratickým potokem. Do něj odtékalo asi osmdesát litrů vody za sekundu, což způsobilo značný úbytek ve vodojemu Radobýl 2 a v zásobní distribuční soustavě tlakového pásma města Litoměřice," objasnila Kardianová.

​"Během chvíle jsme zaznamenali řadu dotazů od obyvatel, proč jim neteče voda. Přesné místo havárie se nám podařilo během asi třiceti minut lokalizovat a částečně odstavit. Nicméně ve zpřístupnění místa havárie a odstavení dané části bránil osobní automobil," vysvětluje mluvčí SVK, proč se oprava potrubí trochu protáhla.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.