Lidé dělají při krmení psů zásadní chybu. Krátí jim tak život, varuje expert

Nejzásadnější u psů je vhodná strava, protože má vliv na jejich kondici. "Je několik druhů možností krmení. Můžete krmit psa suchým krmivem, mokrým krmivem nebo stále populárnějším BARFem," popsal Michal Landauer ze společnosti PetCenter. Zkratka BARF se nejčastěji překládá jako kosti a syrová potrava, tedy syrové maso, zelenina, ovoce a bylinky.

Obecně by podle Landauera měl pes v potravě dostávat 18 % bílkovin a 10 % tuku. "Jinak samozřejmě krmíme štěně, psa v době lovů, alergika a jinak veterána. Například lovecký pes by měl dostávat víc bílkovin – kolem 25 % a 20 % tuku. Je ale možné jít až na 35 % bílkovin a nárazově na 50 % tuku," vysvětlil Landauer.

[chooze:article;value:486835]

​V dnešní době je čím dál modernější krmit psy čerstvým masem místo granulí. "Já preferuji čerstvé maso, i když granule jsou samozřejmě jednodušší. Mému psovi ale granule nevyhovovaly," doplnil Landauer. Výživa psa má samozřejmě vliv na jeho kondici, doplnil Pavel Štangl z Klubu chovatelů honičů. 

Většina lidí chce svým čtyřnohým mazlíčkům dopřát to nejlepší. Jak poznáte, že psovi vámi zvolená strava vyhovuje? "Pes vypadá zdravě, je v optimální kondici a nevykazuje žádné poruchy, to je třeba na první pohled průjem nebo zvracení. To vlastně poznáte ihned, že zvolená strava psovi nevyhovuje," doplnil Landauer.

[chooze:article;value:485640]

​"Poznáte to také na kvalitě srsti. Nesmíme zapomínat na to, že zdravý organismus má přímý vliv na délku a kvalitu psího života," upozornil s tím, že spousta lidí dává svým psům zbytky od oběda. "To nedoporučuji, lidská strava obsahuje spoustu koření a mnohem víc soli, než pes potřebuje," uzavřel. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.