Moderní bydlení

Lidé mají letos poslední šanci změnit pojišťovnu. Vše vyřídí online z domova

Lepší benefity nebo smlouvy s lékaři, to jsou nejčastější důvody, proč lidé mění zdravotní pojišťovnu. "U VZP nejsou takové výhody, jak jsem si myslela. A i když poskytují nebo říkají, že mi proplatí psychologickou pomoc, tak mi to zamítli," vysvětlila oslovená žena. "Nějakým způsobem mi to pořád funguje, tak jsem o tom neuvažoval," poznamenal dotázaný muž.

Na pobočce už změnu nestihnete, využít ale můžete internet. "Tím nejjednodušším způsobem bude určitě vyplnění online formuláře přímo na webu. V tuto chvíli se nabízí ještě vytisknout formulář s přihláškou a zaslat jej datovou schránkou, poštou nebo e-mailem," sdělila mluvčí Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) Viktorie Plívová.

[chooze:article;value:522548]

"Pro samotný přestup stačí vyplnit přihlášku, a to online cestou, kterou najdete na našich webových stránkách. Zadané údaje tím rovnou odešlete do systému," přiblížila mluvčí Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR Jana Schillerová.

Před samotnou změnou zdravotní pojišťovny by si lidé měli zjistit, jestli daná pojišťovna má smlouvu s doktory, které navštěvují. Každá pojišťovna také nabízí jiné benefity. "Změnu zdravotní pojišťovny si dopředu vždy promyslete v klidu doma s rodinou. Při rozhodování se zaměřte nejen na nabízené bonusy a preventivní programy, ale i na šířku sítě smluvních poskytovatelů zdravotních služeb, tedy lékařů, se kterými má zdravotní pojišťovna uzavřenou smlouvu," poradila mluvčí České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP) Elenka Mazurová.

"Budou určitě i nové příspěvky, které od ledna začneme nabízet. Mezi nimi například 5 000 nastávajícím maminkám, 2 000 na aktivity dětí," slíbila Plívová. "Například taková čtyřčlenná rodina si u nás na jednotlivých příspěvcích může přijít až na více než 32 tisíc korun," doplnila Schillerová.

Letos jde o poslední možnost změnit zdravotní pojišťovnu, další žádost můžou lidé podat opět až po Novém roce. Klientem nové pojišťovny se pak stanou od července. Právo na změnu zdravotní pojišťovny má člověk jednou za 12 měsíců.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.