Lidé oslovují pojišťovny s podivnými nároky. Někteří jsou zase smolaři

Že se klienti snaží z pojišťoven dostat peníze pod různými záminkami, není nic nového. Přesto někteří překvapí i zkušené pojišťováky. "Náš klient narazil do řidiče, který jel před ním. Tento řidič měl poničenou i SPZ. A nárokoval u nás i psychickou újmu z toho, že si musel zvykat na novou SPZ. Prý měl z toho trauma," prozradil mluvčí Direct pojišťovny Michal Kárný.

Někteří řidiči mají asi ale skutečně jen smůlu. "Zajímavý případ nám popsal klient, který v jedoucím autě otevřel okénko, bohužel průvan, který vznikl, zvedl faktury, které měl volně položené na sedadle, ty mu zakryly výhled a díky tomu narazil do dalšího vozidla," sdělil mluvčí Kooperativy Milan Káňa.

Pracovníky pojišťovny zaskočilo i poměrně kuriózní přiznání řidičky, která bourala. "Já si nic nepamatuji, já byla tak ožralá, že jsem byla ráda, že řídím," uvedla. 

[chooze:article;value:480354]

Pojišťovny letos řešily i mnoho úrazů. Třeba vymknuté rameno kvůli zavalení obézní nevěstou. Jedna z pojišťoven zaznamenala případ muže, který vyrazil na ryby v motorovém člunu. S cigaretou v puse se rozhodl doplnit palivo, jenže benzin začal hořet. Aby se zachránil, skočil do vody. Bohužel tak nešikovně, že dopadl na mělčinu a zlomil si nohu.

"Klient se na nás obrátil s tím, že chce vrátit peníze za pojištěné vstupenky na koncert, protože rodina, pro kterou je kupoval, se mezitím rozhádala a neuměl si představit, že by tam seděli vedle sebe," prohlásil mluvčí ERV Evropské pojišťovny Vlastimil Divoký. 

Život přináší neuvěřitelné příběhy, pojišťovny ale dokážou rozeznat ty, které se nestaly. Podvody jim pomáhá odhalit třeba i umělá inteligence.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.