Lidé poslali panu Rudolfovi přes 2 miliony korun. Peníze pomohou i ostatním

Ještě během úterního večera se stalo něco, co nikdo nečekal. Příběh pana Pokorného obletěl republiku a tisíce lidí mu ve sbírce přispěly. Během pouhých tří hodin se vybral milion korun. Diváci TV Nova mu ale dali i něco víc než peníze. Dali mu naději mít znovu domov.

"Neuvěřitelné, mě to šokuje. Já jsem si myslel, že tam bude pár tisíc, abych si koupil ledničku nebo kotel. Já nevím, jestli se dá nějak poděkovat. Já bych ani nevěřil, že český národ něco takového dokáže v dnešní době," řekl pan Pokorný se slzami v očích. 

Poslední dva dny pan Pokorný uklízel spoušť, kterou povodně napáchaly. Když voda v neděli začala plnit spodní byt, zaběhl se mu kocour. I tahle část příběhu má ale šťastný konec. "On přišel. Já bych bez něj neodjel. Jednou jsem slíbil, že se o něj postarám, a to bych dodržel," dodal.

[chooze:article;value:574372]

​Vybraná částka byla daleko vyšší, než byl cíl sbírky. Ve středu večer už suma přesáhla dva miliony korun. Pan Pokorný má ale jasno, co se zbylými penězi udělá. "Chci přispět všem z ulice. Všichni v přízemí dostali zabrat. Začnu sousedy vedle, kteří vím, že na tom nejsou nejlépe," doplnil.

"Máme z toho velkou radost. O spoustu věcí jsme přišli a tímhle to dokážeme aspoň nějak nahradit a spravit," prohlásila sousedka pana Pokorného.

Pan Pokorný není sám, ničivá voda vzala střechu nad hlavou také řadě dalších lidí. I ti potřebují pomoc a vy i jim můžete ulehčit jedny z nejtěžších dnů v životě. Peníze můžete poslat na čísla účtů níže:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.