Lidé se bojí o nemocnou Kate. Palác zodpověděl zásadní otázky o její chorobě

[chooze:gallery;value:22194]

​Rakovinu Kate diagnostikovali lékaři po lednové operaci břicha, kterou podstoupila na jedné z londýnských klinik. Přestože se až dosud Kensingtonský palác o jejím zdravotním stavu vyjadřoval jen sporadicky, nyní udělal výjimku a snažil se zodpovědět veškeré otázky, které by lidi mohly v souvislosti s onemocněním zajímat, píše portál Mirror.

Diagnóza

Sama Kate přiznala, že ještě před zákrokem se myslelo, že nepůjde o rakovinu. Vše se ale změnilo po operaci. "Potvrdily ji pooperační testy, jejichž výsledky bedlivě lékaři prozkoumali," uvedl Palác.

[chooze:article;value:547724]

Manželku prince Williama z nemocnice propustili podle portálu Birmingham Live po 13 dnech od operace. Následně se vrátila do svého domova ve Windsoru. "Tam pokračuje v zotavování. Dělá pokroky," stálo v prohlášení.

Dosud však veřejnosti není známo, s jakým typem rakoviny se princezna léčí, ani v jakém je nemoc stádiu. "Nebudeme sdílet žádné další soukromé lékařské informace. Princezna má právo na soukromí stejně, jako my všichni," sdělil Kensingtonský palác.

Léčba

Hned na začátku února Kate zahájila preventivní chemoterapii, kterou jí doporučil její lékařský tým. Jak dlouho léčba potrvá, zatím není jasné. Palác zároveň odmítl poskytnout informace o tom, kde se léčí. "Princezna je nyní na cestě k uzdravení," popsal jen stroze.

Tajnosti

Spekulace ohledně jejího zdravotního stavu rozvířily zejména tajnosti ze strany Kensingtonského paláce a celé rodiny. Nepřidala jim navíc ani upravená fotografie princezny s dětmi, která obletěla celý svět a způsobila obrovský skandál.

[chooze:article;value:547737]

Je však naprosto pochopitelné, že se Kate potřebovala s diagnózou vyrovnat a zotavit se po operaci. "Princezna se chtěla podělit o tuto informaci, když ona i princ cítili, že je to pro ně a jejich rodinu správné," vysvětlil Palác.

Návrat k povinnostem

Přestože původní zprávy Kensingtonského paláce hovořily o tom, že se Kate vrátí ke svým povinnostem okolo Velikonoc, už nyní je jasné, že se tak pravděpodobně nestane. Sama princezna přiznala, že se zatím plně soustředí na svou léčbu a uzdravení. Velmi se ale těší, až znovu začne pracovat.

"Princezna se vrátí k oficiálním povinnostem, jakmile k tomu dostane povolení od svého lékařského týmu. Je ale v dobré náladě. Další informace poskytneme, až bude správný čas a princezna bude moci znovu začít pracovat a věnovat se svým povinnostem," nastínil palác.

Naopak William by se ke svým pracovním povinnostem měl vrátit už brzy. Očekává se, že se tak stane po velikonočních prázdninách ve chvíli, kdy se jeho děti vrátí znovu do školy. "Princ bude i nadále udržovat rovnováhu mezi rodinným životem a podporou manželky a pracovními povinnostmi, jako to dělal od začátku roku," uzavřel Palác.

Královská rodina prožívá těžké chvíle. Více se dozvíte v následující reportáži (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.