Lidé se bojí o zdraví krále Karla III. Vyděsila je jeho nejnovější fotografie

[chooze:gallery;value:33356]

Ve středu přiletěl Karel III. s manželkou Camillou do Paříže na třídenní státní návštěvu. Ještě ten večer se pak jako čestní hosté účastnili hostiny v Zrcadlové síni ve Versailles, píše portál Daily Mail. Právě fotografie z banketu však mezi fanoušky královské rodiny vyvolaly velké obavy o královo zdraví. Bylo totiž znát, že panovník má ruce velmi oteklé a zarudlé.

Není to přitom poprvé, co se řeší jeho ruce. Britský král se s těmito potížemi totiž potýká delší dobu. Už v roce 2012 ještě jako princ žertoval o svých "párkovitých prstech". Po narození prince Williama měl dokonce svému příteli v dopise vtipkovat o jeho ručkách. "Nemůžu vám říct, jak nadšený a hrdý jsem. Vypadá překvapivě pěkně a má 'párkovité prsty' jako já," stálo v něm.

[chooze:article;value:448729]

Mnozí lidé si však stále kladou otázku, co je příčinou takto oteklých rukou a zda je to vůbec normální. Sám panovník totiž kromě vtipů nikdy neuvedl, co je vlastně příčinou tohoto stavu.

Podle lékaře Chuna Tanga existuje mnoho důvodů vedoucích k otokům. "Oteklé prsty jsou často příznakem zadržování vody, které může být způsobeno četnými zdravotními problémy. Tento stav vzniká v důsledku zánětu, může být důsledkem artritidy, řady bakteriálních infekcí, nebo dokonce TBC," citoval portál Mirror Tanga.

"Další možností je vysoká hladina soli, alergická reakce, důsledek vedlejšího účinku léků, nějaké zranění či autoimunitní onemocnění," doplnil Tang.

Existuje dokonce i odborný název pro "párkovité prsty", který zní daktylitida. Jedná se o zánět kloubů na prstech rukou nebo nohou, který způsobuje bolestivou ztuhlost a otoky.

Příznivce britské královské rodiny však oteklé ruce stále velmi znepokojují. Důvodem může být i skutečnost, že královně Alžbětě II. fialověly ruce. Častější to pak bylo v době, kdy už se potýkala se zdravotními problémy.

Karel III. chce posílit vztahy s Francií. Více se dozvíte v následující reportáži (9/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.