Lidé se snaží ušetřit na horách. Zkracují pobyty, jezdí do zahraničí

Místo jednoho týdenního pobytu na horách Češi letos preferují spíše prodloužený víkend. "Ten pobyt za dvě noci je stejně drahý jako loni tři noci, i to určitě ovlivňuje," svěřili se někteří z nich.

Kratší pobyty Čechů zaznamenaly hotely napříč Českem. "Ze začátku na přelomu roku to byly kratší pobyty, teď už to jsou minimálně prodloužené víkendy," prozradila mluvčí lyžařského areálu v Lipně nad Vltavou Olga Kneiflová.

[chooze:article;value:486915]

​"Většinou se jedná o prodloužené víkendy. Máme trošku obavy z příští zimní sezony. Bojíme se, že rezervace dopředu už nebudeme mít," vyjádřil obavy ředitel hotelu ve Špindlerově Mlýně Jan Lukš. "Ta doba se zkracuje. Lidé dneska volí kratší dobu ubytování. Jsou to dvě nebo tři noci, které lidé objednávají," potvrzuje trend manažerka lyžařského areálu Monínec Kateřina Kadlecová. 

Podle cestovních kanceláří Češi plánují vyrazit spíše na zahraniční svahy. "Už v tuhle chvíli víme, že během jarních prázdnin do alpských zemí pojede minimálně o 40 procent více lidí, než tomu bylo v loňském roce," prozradil mluvčí cestovní kanceláře Nev-Dama Jan Bezděk.

"Zájem o lyžování máme v letošní sezoně dvojnásobný oproti loňské zimě. Co se týče preferencí, tak určitě vede zahraničí. Většina lyžařů míří do Rakouska nebo do Itálie," potvrzuje mluvčí CK Čedok Kateřina Pavlíkovi. Nahrává tomu rekordně silná koruna a také doposud nestabilní sněhové podmínky v Česku.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.