Lidé smutní. Oblíbený obchodní řetězec zavírá jednu prodejnu za druhou

Řetězec prodávající elektrospotřebiče Okay se potýká s vážnými ekonomickými problémy. Doplácí na ostrou konkurenci a letos v prvním čtvrtletí mu klesly tržby o čtvrtinu. Firma plánuje drastickou redukci prodejní sítě. Z jedné stovky poboček jich zavře asi třetinu.

"Adresy prodejen, které budeme zavírat, v tuto chvíli nechceme komentovat. Reklamace zboží, jež bylo zakoupeno ve zrušených obchodech, proběhne standardním způsobem jako doposud. Zákazníci nám zavolají na zákaznickou linku a zboží si vyzvedne kurýrní služba," říká pro TN.cz ředitel marketingu společnosti Jan Vyletěl. 

Výpověď ve firmě dostanou pravděpodobně asi čtyři desítky zaměstnanců. 

[chooze:article;value:558231]

​"Probíhají jednání s několika zájemci o kapitálový vstup do naší společnosti. Paralelně s těmito jednáními jsme přistoupili ke krokům, které mají zefektivnit vnitřní fungování a snížit provozní náklady. Očekáváme, že se hospodaření v roce 2024 vrátí do černých čísel," upřesňuje Vyletěl. 

Některé prodejny ukončily provoz už loni. "Firma Okay je na trhu již 30 let. Během svého působení dokázala otevřít provozy v různých částech Slovenska a Česka. O to víc však lidi šokovalo, když začátkem loňského roku 15. 1. 2023 přistoupila k zavření svého provozu ve Velkém Krtíši. To ještě nikdo netušil, že se spustí síť zavírání prodejen. 11. 2. 2023 zavřeli prodejnu v Martině a 8. 10. 2023 zase v Prievidzi," informoval web topky.sk.

Obchodní řetězec mate zákazníky. Zboží působí jako zlevněné, realita je ale jiná (4/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.