Lidé stále uklízejí škody po explozi rodinného domu. Starosta zvažuje sbírky

Prodejna se zábavní pyrotechnikou minulý čtvrtek uvnitř explodovala a tlaková vlna pak poškodila dalších jedenáct domů. Po výbuchu zemřel jeden člověk, který byl prodejce pyrotechniky a zároveň profesionální hasič. "Na tento týden máme postupně domluvené statiky, kteří situaci zhlédnou," popisuje starosta obce Otinoves Petr Kolář (Nezávislý) plán na vyšetření ničivého otřesu. 

Škody po mohutné explozi však byly vidět i v pondělí, kdy lidé stále čekali na sklenáře i statika. Zasažené domy mají stále jen provizorně zakrytá okna dřevěnými deskami, někteří lidé tak chrání i dveře. Na mnoha domech se objevily velké praskliny a majitelé začínají přemýšlet, jak svá stavení co nejdříve opravit. "Momentálně je tady likvidátor, tak čekáme na rozsah škod a uvidíme, co se bude dít dál," posteskl si majitel jednoho z poškozených domů.

[chooze:article;value:523538]

Obec chce nyní pomoci jak pozůstalým po jednom zemřelém, tak i těm, kterým exploze poškodila domy. "Přemýšlíme o tom, že bychom udělali dvě sbírky, jedna by byla pro pozůstalé po hasiči a druhá by potom byla pro ty ostatní poškozené," řekl starosta Kolář.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.