Lidé už kvůli dávkám nemusí na Úřad práce. Žádat o ně mohou na 50 poštách

Pilotní projekt, díky kterému budou moci klienti na 51 pobočkách pošty podat žádost o některé dávky, začíná fungovat v těchto dnech. "Tyto pobočky budou fungovat jako chytré podatelny pro Úřad práce ČR," píše Úřad práce na webu.

​Zájemci mohou podat on-line žádost v rámci Klientské zóny Jenda, konkrétně jde o žádosti o rodičovský příspěvek, přídavek na dítě nebo příspěvek na bydlení. Pilotní program začal v pondělí v Liberci a od 1. července se připojí dalších 50 poboček v Ústeckém a Libereckém kraji a Kraji Vysočina. 

[chooze:article;value:554799]

Na poště lze žádost jen podat, Úřad práce bude ale stále zajišťovat schvalování i výplatu těchto dávek. "Cílem naší spolupráce je rozšířit možnosti pro občany, kteří si třeba nevědí rady s digitálním podáním žádosti a mají pobočku České pošty blíže. Samotné vyřízení dávek, tedy jejich přijetí, kontrola, schválení a vyplacení, i nadále zůstane plně v kompetenci Úřadu práce, stejně jako možnost podat si žádost osobně na jeho kontaktních pracovištích," upřesnil generální ředitel Úřadu práce ČR Daniel Krištof. 

"Pilotní pobočky České pošty byly vybrány tak, aby průřezově zahrnovaly jak menší obce, tak okresní i krajská města," dodal generální ředitel České pošty Miroslav Štěpán.

Seznam poboček, které se do pilotního projektu zapojily, najdete zde

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.