Lidé ve slevách utrácí víc než před Vánoci. Hitem jsou brusle a teplé oblečení

Největší zájem ve slevách je o sportovní vybavení, elektroniku nebo domácí spotřebiče. "Například u zboží jako pračky nebo sušičky, ledničky. U zubních kartáčků evidujeme nárůst až třicet procent," říká manažer prodejny s elektronikou Datart Albert Císař. 

Zima podle průzkumů nákupům přeje. Hitem letošního roku jsou brusle nebo teplé oblečení. "Nejvíce lidé dnes dávají do košíků, ať už v kamenných prodejnách, nebo na internetu, zimní a lyžařské bundy," říká tiskový mluvčí obchodu Sportisimo Jakub Švestka. 

[chooze:article;value:534782]

​Lidé si počkali na leden i kvůli tomu, že zboží ve výprodeji je levnější až o desítky procent. Například při nákupu televize ušetří zákazník i několik tisíc. "Trend odložených nákupů po Vánocích vnímáme obecně stále populárnější. Lidé pravděpodobně dostávají nějaké finance pod stromeček, případně dárkové poukazy, které jsou taky velice populární," podotýká generální ředitel obchodu s oblečením Ovečkárna Ondřej Machala. 

Letos by podle odborníků měl stoupnout i zájem o nákupy přes internet. Českým e-shopům hlavně kvůli vysoké inflaci v posledních dvou letech klesaly tržby. "Aktuální situace je optimistická, protože poslední čtvrtletí a především předvánoční období bylo pozitivní. Zaznamenali jsme nárůst v řádu procent. To znamená, že e-shopy vyhlížejí takzvaně lepší zítřky," říká výkonný ředitel Asociace pro elektronickou komerci Jan Vetyška. Roste i obliba internetových srovnávačů cen, kde si zákazník snadno vyhledá tu nejvýhodnější nabídku. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.