Lidé vzali útokem pole, kde prodávali levnou zeleninu. Doprava zkolabovala

[chooze:gallery;value:32938]

Tak obrovský zájem o samosběr ve Vojnicích na Olomoucku zdaleka nečekali. Ve středu totiž stovky aut zablokovaly příjezdovou cestu k farmě Ladislava Kašpara ve Vojnicích, kudy se lidé snažili dostat ke sběrným místům. 

"Dopravní situace u obce Těšetice je značně komplikovaná. Podle odhadu z místa je v okolí samosběru obousměrně zaparkováno několik set automobilů. Policisté jsou na místě a celou situaci řeší," uvedla po půl desáté ráno policejní mluvčí Petra Vaňharová s tím, že policie musela cestu mezi obcemi Ústín a Vojnice úplně uzavřít. 

[chooze:article;value:512174]

​Kolaps způsobený parkováním stovek aut patrně překvapil i pořadatele, kteří okolo desáté hodiny dopoledne samosběr ukončili. "Vážení zákazníci, s ohledem na kolabující situaci v místě samosběru pro dnešní den 23. 8. samosběr ukončujeme s okamžitou platností," napsali pořadatelé této akce na svých webových stránkách.

"Dnes už nejezděte! Příjezdové cesty jsou naprosto plné, jsou dlouhé kolony, na místě jsou i policejní hlídky," napsali pak na svém facebooku. Situace na místě se podle policejní mluvčí uklidnila před půl dvanáctou, kdy se k autům vrátili sběrači a s pomocí policistů byla silnice znovu průjezdná. 

Samosběr zeleniny na farmě Ladislava Kašpara ve Vojnicích odstartoval v půlce srpna. Lidé na místo vyrážejí hlavně pro kedlubny, pórek, cibuli a další plody. Tradičně se těší velkému zájmu lidí, před dvěma roky tam po oznámení nízkých cen čekaly ve frontě tisíce lidí. 

Nespočet policistů a uzavřené silnice. Rallye způsobila na Zlínsku dopravní kolaps (08/2023): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.