Lidé z Česka si stěžují na úředníky. Nesmyslně podle nich chybují

Pan Karel z Brna má nepříjemnou zkušenost s úřadem práce kvůli žádosti o příspěvek na bydlení. "Podal jsem si žádost 17. dubna a pak se nedělo vůbec nic. A až teprve úplně poslední den, protože oni mají lhůtu 30 dní, úplně provokativně, poslední den v 18 hodin a 15 minut, mi přišlo zamítnutí," popisuje svou zkušenost.

Úřad se podle něj zmýlil. Ve zdůvodnění měl totiž uvedený o více než šest tisíc vyšší čistý příjem, než prý ve skutečnosti má. "Nevím, kde oni přišli na to, že já mám čistou mzdu ještě dokonce vyšší než hrubou," prohlásil.

[chooze:article;value:506432]

Špatnou zkušenost s rozhodováním úřadů má také paní Anna z Karlových Varů. Nedávno se totiž rozhodla předělat si byt na bezbariérový a počítala s příspěvkem od úřadu práce. Kvůli nedostatečně podrobné faktuře jí ho ale odmítli vyplatit a musí čekat na novou, podobnější.

Není to přitom podle ní poprvé, co má s úředníky trable. "Než mi přiznali invalidní důchod a než vůbec zjistili, že mám myotonickou dystrofii svalů, tak jsem se musela dvakrát odvolávat do Plzně a do Prahy, aby mi ten důchod vůbec uznali," vzpomíná.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.