Lidé zabití v postelích, zavražděné děti. Novináři popisují masakr v kibucu Kfar Aza

[chooze:gallery;value:33518]

​Masakr, který ve svém životě nikdy neviděl. Tak popsal novinářům v úterý generálmajor Itai Veruv dění v kibucu Kfar Aza poté, co jej napadlo hnutí Hamás. Vojáci uvedli, že ozbrojenci nejdříve zapálili několik domů, aby obyvatele donutili vyjít ven. Mnoho lidí pak podle nich zavraždili přímo v jejich domovech.

"Mnozí ale raději zemřeli v požárech... než aby je zabili teroristé," řekl 24letý důstojník izraelské armády Omar Barak deníku The Times of Israel. Počet zabitých civilistů ve středu přesáhl 100, další těla vojáci postupně nachází, když prochází trosky a domy v kibucu.

[chooze:article;value:525399]

​Reportérce i24 News jeden z armádních velitelů na místě řekl, že našli 40 těl malých dětí, z nichž některým měla být sťata hlava. "Chodili jsme od dveří ke dveřím, zabili jsme hodně z těchto teroristů. Jsme silnější než oni. Jsou agresivní, řežou hlavy dětem, ženám. Ale my jsme silnější než oni," řekl ve videu pro médium zástupce velitele 71. jednotky Ben Zion.

Mluvčí izraelských ozbrojených sil Nir Dinar deníku Insider řekl, že vojáci našli těla dětí bez hlav, ale on sám videa či fotografie neviděl. Nemohl zatím potvrdit ani počty mrtvých. "Nemůžeme potvrdit žádná čísla. Co se stalo v kibucu Kfar Aza, je masakr, v němž ženy, děti, batolata a senioři byli brutálně zavražděni, a to způsobem ISIS," uvedl mluvčí pro deník. 

Během konfliktu podle CNN zemřelo nejméně 1200 Izraelců, v Gaze mělo zemřít okolo 950 lidí. Aktuální dění můžete sledovat zde v on-line reportáži.

Virální video z Izraele dojímá celý svět. Toto lidé říkali při útoku Hamásu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.