Lidem po očkování proti covidu-19 údajně zvoní v uších. Vědci se případem zabývají

Tisíce lidí si podle zjištění NBC News stěžují, že po očkování proti covidu-19 trpí tinnitem. Zvonění v uších údajně řadě z nich způsobila již první dávka. Problém začal zkoumat americký profesor Shaowen Bao, kterého k tomu přesvědčili právě lidé trpící hučením v uších.

Jeden z pacientů měl prý potíže tak velké, že za jízdy neslyšel hrát rádio, které si v autě pustil. Kromě zvonění v uších si lidé stěžují i na další příznaky, například na bolesti hlavy, malátnost, závratě, bolesti uší, úzkosti a deprese.

Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) ale spojitost mezi zvoněním v uších a očkováním proti covidu nenašlo, uvedl web Sky News. Případem se zabývají i experti ze stanfordské laboratoře v Kalifornii. Zatím bezvýsledně.

[chooze:article;value:500710]

Příčiny tinnitu jsou sice nejasné, ale jsou často spojovány například s poruchami štítné žlázy, roztroušenou sklerózou, depresemi či cukrovkou. Pacienti kvůli onemocnění slyší v uších různé zvuky. Od zvonění přes hudbu a syčení až po bzučení. Zvuky si přitom ve většině případů vytváří samo tělo.

Skončila povinná sedmidenní izolace pro člověka pozitivního na covid-19:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.