Lidl opět navyšuje platy. Ministr zuří, že jsou potraviny brutálně drahé

"Všem zaměstnancům na provozních pozicích v prodejnách i skladech od 1. ledna navyšujeme mzdy a od 1. března 2024 také těm v administrativě," uvádí Lidl v tiskové zprávě a na zlepšení finanční situace svých lidí vyčlení 600 milionů korun.

"Jsem si vědom ekonomických výzev, ve kterých se trh v současné době pohybuje, ale to nic nemění na skutečnosti, že Lidl již mnoho let pracuje na tom, aby byl první volbou pro zaměstnance. Nabízí vysoké mzdy a bohatý balíček doplňkových benefitů," uvádí k tomu generální ředitel Lidlu pro Českou republiku Adam Miszczyszyn.

[chooze:article;value:525032]

​Projeví se ale vyšší mzdové náklady na zdražování potravin v jednom z oblíbených obchodních řetězců? Na otázky TN.cz tiskové oddělení Lidlu do vydání tohoto článku nereagovalo. Jenže drahé potraviny v českých obchodech vadí i některým politikům.

Kvůli obraně před dalším zdražováním potravin v úterý jednal ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) s předsedou Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petrem Mlsnou. "Pokud tady máme obchodní přirážky ve stovkách procent, tak jsme za hranou," upozornil ministr.

Ekonom Štěpán Křeček připomíná, že Lidl musí zvyšovat mzdy kvůli současné situaci na trhu práce. "Je více volných pracovních míst než nezaměstnaných lidí. "Navyšování mezd je proto logickým důsledkem. Firmy, které si chtějí udržet kvalitní zaměstnance či případně chtějí nabírat nové, musí navyšovat, jinak by jim hrozilo, že neobsadí všechna pracovní místa," upozorňuje Křeček.  

Lidl prodával šizený guláš! Inspektoři zakázali rovnou čtyři šarže (8/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.