Lidl stahuje z trhu oblíbené suchary. Můžou obsahovat nebezpečný insekticid

Obchodní řetězec Lidl stahuje z trhu kukuřičné suchary s příchutí bazalky. Konkrétně má jít o výrobek Tastino Corn Waffles Quinoa Bazalka 105 g s datem minimální trvanlivosti 19. 9. 2023. V prodeji byla tato závadná potravina od 23. února.

"Stahování se týká pouze tohoto konkrétního výrobku a s tímto datem minimální spotřeby," zdůrazňují zástupci společnosti. Ostatní produkty tohoto výrobce podle nich nejsou dotčeny.

Suchary do Lidlu dodala firma Good Food Products z Polska. Jako důvod stažení uvádí preventivní ochranu spotřebitele. Výrobek totiž může obsahovat zvýšené množství insekticidu chlorpyrifosu.

[chooze:article;value:505910]

Zakoupený výrobek proto můžete vrátit do kterékoliv prodejny Lidl. Řetězec slibuje, že za něj peníze vrátí i bez předložení pokladního dokladu. "Společnost Goog Food Products se tímto všem zákazníkům za vzniklou nepříjemnost omlouvá," vzkazuje pak lidem výrobce.

Chlorpyrifos je insekticid a pesticid, který podle registru znečišťování působí hlavně na nervovou soustavu. Může způsobit zhoršení paměti a koncentrace, bolesti hlavy, závratě a další potíže. Nebezpečný je také pro svou schopnost částečně se kumulovat v tělech organismů.

Reklamovat můžete i jiné závadné potraviny. Má to ale svá pravidla: 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.