Lidovci představili kandidáty do eurovoleb. O koalici SPOLU se ještě rozhodne

Lidovci mají v současné době dva europoslance. Jedním z nich je Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), o kterém strana rozhodla, že kandidátku do evropských voleb povede. "Jsou to moje čtvrté volby, kdy kandiduji, a musím říct, že tyto interní volby byly nejlepší," uvedl.

Dvojkou na kandidátní listině je náměstek jihočeského hejtmana František Talíř (KDU-ČSL). Trojkou pak nynější europoslankyně Michaela Šojdrová (KDU-ČSL).

"Dokázali jsme také omladit. To si myslím, že je také dobrý vzkaz, že KDU-ČSL je strana, která dává prostor novým mladým tvářím. František je zástupcem Mladých lidovců," pochvaluje si Jurečka.

[chooze:article;value:499702]

Mezi kandidáty bude i senátor a neúspěšný prezidentský kandidát Pavel Fischer (nez.). 

O tom, jestli lidovci půjdou do nadcházejících evropských voleb samostatně, nebo jako koalice SPOLU, chce mít předseda KDU-ČSL jasno do konce září. 

"V Občanské demokratické straně probíhá široká diskuze nad několika variantami. O věci budou dále rozhodovat příslušné orgány, s ohledem na předpokládaný termín voleb v roce 2024 je ale otázka na konkrétní podobu kandidátky předčasná," sdělil mluvčí ODS Jakub Skyva.

O svých případných kandidátech nemá jasno ani část opozice. Volby do Evropského parlamentu budou příští rok 6. až 9. června.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.