Lidská zrůda slíbila ženě vyléčení syna. Obrala ji o úspory i půjčené peníze

Podvodník seniorku ze Zlína kontaktoval už před dvěma lety a prostřednictvím slibů a výhrůžek z ní peníze tahal po dlouhé měsíce. Nejprve jí podle policie přes WhatsApp a e-mail sliboval vyléčení jejího nemocného syna, čemuž žena uvěřila. Podvodník se při tom vydával za kanadského herce, který údajně podporuje charitu a pomáhá potřebným.

Později ženě dokonce sliboval, že si ji vezme. A nakonec došlo i na výhrůžky, kdy podvodník seniorku vyděsil americkými soudy za to, že na sociálních sítích měla urazit jeho přítelkyni. Peníze mu žena posílala od května roku 2021 do března loňského roku, kyberzločinec z ní postupně vymámil 1,5 milionu korun.

[chooze:article;value:486667]

​"Přišla o veškeré úspory, o peníze svého syna, stavební spoření, důchodové pojištění, prodala svůj i synův stavební pozemek a vzala si dvě půjčky," uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková a dodala, že podvodníkovi dokonce zpřístupnila své internetové bankovnictví. Mohl tak peníze z jejího účtu čerpat, kdykoliv je tam měla.

Po nějaké době žena hesla změnila a komunikaci s podvodníkem ukončila. Policisté z oddělení hospodářské kriminality ve Zlíně se případem nyní zabývají. "Za trestný čin podvod hrozí pachateli v případě jeho vypátrání až osmiletý trest odnětí svobody," zakončila Kozumplíková.

Internetových podvodů prudce přibývá:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.