Lijáky a silný vítr. Meteorologové zveřejnili předpověď až do Nového roku

"Přes střední Evropu budou postupovat k východu jednotlivé frontální systémy a bude pokračovat příliv teplého oceánského vzduchu," oznámil Český hydrometeorologický ústav. Přes naše území se přežene několik lijáků. Sněhu se až do Nového roku lidé dočkají nejspíš jen na horách.

Úterý

Teplo bude i na Štěpána. "Oblačno až zataženo, během dne přechodně polojasno. Na horách místy, jinde ojediněle přeháňky, večer v polohách nad 800 metrů i sněhové," sdělili meteorologové. Přes den se teploty mají pohybovat mezi sedmi až 11 stupni Celsia. V noci mezi čtyřmi až osmi. "Čerstvý jihozápadní až západní vítr 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s bude večer slábnout. Na jihovýchodě vítr mírný 2 až 5 m/s," dodali meteorologové.

[chooze:article;value:534377]

Středa

Ve středu bude oblačno až zataženo, na jihu občas polojasno. Hlavně na severu má ojediněle pršet, nad 800 metrů nad mořem sněžit. V noci mohou teploty klesnout k nule. Ve většině Česka budou nejvyšší teploty tři až sedm stupňů Celsia, na jihu dokonce deset stupňů. Vítr má být slabý.

Čtvrtek

Ve čtvrtek nás čeká podle meteorologů polojasno až oblačno. Na Moravě, ale i v části Čech může být přechodně zataženo a je možné, že i zaprší. Čeká nás také mlha. V noci teploty podle meteorologů spadnou i dva stupně pod nulu. Přes den ale stále mohou vyšplhat až k 11 stupňům. 

[chooze:article;value:534387]

Pátek

Výrazné ochlazení nepřijde ani v pátek.  Má být polojasno až oblačno, někde mraky přinesou přeháňky. Ty mohou být na horách sněhové. V noci teploty na Moravě mohou klesnout k jednomu stupni nad nulou. Přes den se ale budou pohybovat mezi šesti až desíti stupni.

Sobota až Nový rok

Kruté mrazy letos do Česka nepřijdou ani na Silvestra. Na většině území bude o víkendu zataženo až oblačno. Někde bude pršet, na horách by mohlo nasněžit. Teploty by mohly vyšplhat až k desíti stupňům. V noci budou většinou mezi jedním až pěti stupni, někde mohou klesnout ke dvěma stupňům pod nulou.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.