Loď s tisíci turistů uvízla na moři. Na palubě se má šířit nebezpečná nákaza

"Rozhodnutí neumožnit výletní lodi přístup na břeh jsme přijali proto, aby se předešlo zdravotním rizikům," informovaly o rozhodnutí mauricijské úřady podle agentury Reuters. "Zdraví a bezpečnost cestujících i celé země jsou naší prioritou," zdůraznily.  

Norská zaoceánská výletní loď měla v mauricijském přístavu Port Louis zakotvit v neděli. Vynechala ale plánovanou zastávku na ostrově Reúnion a do přístavu dorazila o den dříve. Protože se během plavby u několika cestujících rozvinuly mírné příznaky žaludečního onemocnění, Mauricius preventivně zakotvení nepovolil.

[chooze:article;value:542625]

Podle výpovědi některých pasažérů jim kapitán řekl, že na palubě může vypuknout cholera. Mauricijské úřady proto odebraly vzorky 15 cestujícím. Výsledky testů by měly mít k dispozici v úterý, píše web BBC News. Na palubě výletní lodi je aktuálně uvězněno 2 184 cestujících a více než 1 000 členů posádky.

Cholera propukla v Jižní Africe před několika měsíci, nejvíce pak postihla Zambii. Jen od ledna 2023 se v oblasti jižní Afriky nakazilo cholerou nejméně 188 000 lidí. Více než 3 000 nakažených pak nemoci podlehlo.

Podle webu Lékaři bez hranic je cholera sice smrtelná, ale snadno léčitelná nemoc. Nejčastěji se vyskytuje v přelidněných oblastech s nedostatkem čisté vody a nevhodnými hygienickými podmínkami. 

Nad Kapským Městem se šířil strašlivý zápach. V přístavu zakotvila loď s tisíci kusy skotu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.