Loupežné přepadení v Prostějově: Čtyřem obviněným hrozí 10 let za mřížemi

Falešní policisté údajně přepadli 42letého muže ve chvíli, když se svou o dva roky mladší přítelkyní vyšel z domu. Podezřelí se měli domnívat, že poškozený má u sebe nejméně 300 tisíc korun.

21letý a 25letý podezřelí s rouškami na tvářích se k páru rozběhli. Jeden z nich podle kriminalistů namířil na muže plynovou pistoli a křičel na něj, že je policista a že si má lehnout na zem.

Pak se údajně na přepadeného společně se svým komplicem vrhli a měli ho strhnout na zem. Přitom prý stále opakovali, že jsou policisté. Přepadenému podle policie vzali koženou tašku, kterou měl přes rameno. Jeho přítelkyni chtěli údajně vzít kabelku, ta ji však ubránila.

[chooze:article;value:554183]

​Podezřelí se pak s uloupenou taškou dali na útěk. Běželi na domluvené místo, kde na ně podle kriminalistů čekali v autě jejich dva 55letí komplici. Místo očekávaných statisíců ale v tašce prý našli jen několik stokorun a dvě platební karty.

Čtveřici podezřelých se kriminalistům podařilo vypátrat i díky kamerovým záznamům z aut, která projížděla kolem místa přepadení. 55letí podezřelí na rozdíl od svých mladších kompliců při výslechu na policii tvrdili, že s přepadením nemají nic společného.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.