Lukašenko má být velmi vážně nemocný. Jeho stav se rychle zhoršil, tvrdí zdroje

Špatný zdravotní stav běloruského diktátora rozebral ve svém pořadu v televizi Dožď ruský opoziční novinář Michail Fišman. Podle jednoho zdroje je Lukašenko "velmi vážně nemocný a svou nemoc nese velmi těžce".

Druhý zdroj uvedl, že se jeho stav viditelně rychle zhoršil při oficiální návštěvě Astany, kde se tento týden konal dvoudenní summit Šanghajské organizace pro spolupráci. 

"Druhý den, ve čtvrtek, vystoupil na summitu, setkali se s hlavami dalších států, ale bylo jasné, že vypadá hůř než před dvěma dny, když se ve vojenské uniformě zúčastnil přehlídky v Minsku," řekl Fišman. "Jeho tvář byla bledá a řeč nepříliš jistá," dodal. 

[chooze:article;value:504619]

​Jaká choroba Lukašenka trápí, to není známo. Podobně jako u Putina je prezidentův stav státním tajemstvím. "Ale je jasné, že mu není moc dobře. Jeho vzhled není příliš dobrý. Vypadá hůř než předtím, to je jasné. Je vidět, že má problémy s nohama, chodí těžce. Při veřejných vystoupeních si můžete všimnout, že se mu chvěje obličej," cituje deník Moscow Times běloruského politologa Valerije Karabaleviče. 

Není to navíc poprvé, kdy se objevily zprávy o vážném stavu běloruského prezidenta. Naposledy ho světová média řešila loni v květnu po vojenské přehlídce v Rusku, na které byl bledý a oteklý. Po oslavách na moskevském Rudém náměstí vynechal snídani v Kremlu a odletěl domů, informovala tehdy agentura AP

Na konci května Lukašenko oznámil, že trpěl adenovirovou infekcí, a ujistil svět, že se nechystá zemřít (více se dozvíte v tomto článku). 

Letos v červnu Bělorusko oznámilo společné jaderné cvičení s Ruskem, které odůvodnilo obranou proti Západu (11/6/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.