Lukašenko náhle přijel za Putinem. Celou noc jednali o válce

Několikahodinové jednání vedli Lukašenko s Putinem dlouho do noci, informovala ruská státní agentura RIA Novosti.

"Včera jsme s Vladimirem Vladimirovičem vedli zásadní rozhovor. Probírali jsme otázky uzavřeného charakteru, věnovali jsme se zejména bezpečnostním tématům, rozvoji vojensko-průmyslového komplexu a otázkám obrany," prohlásil Lukašenko.

"Schůzka se protáhla dlouho přes půlnoc," doplnil Putinův mluvčí Dmitrij Peskov. Ve čtvrtek se Lukašenko zúčastnil zasedání Nejvyšší státní rady svazu Ruska a Běloruska. V konfederaci jsou oba státy od roku 1997.

[chooze:article;value:498506]

​Lukašenkova cesta do Moskvy se uskutečnila jen pár dní po oznámení, že Rusko rozmístí na běloruském území taktické jaderné zbraně. Mají být u západních hranic, které sdílí s Estonskem, Litvou a Lotyšskem, členskými státy NATO.

Podle politologů tím chce Putin odradit Západ od další podpory Ukrajiny, připomněla agentura AP. Brusel se proti rozhodnutí ohradil, na to však Kreml nebere ohled. "Zbraně rozšíří naši obrannou kapacitu a stane se tak bez ohledu na veškerý humbuk v Evropě a Spojených státech," řekl v pondělí ruský velvyslanec v Bělorusku Boris Gryzlov.

Putin nevychází z bunkru, tvrdí bývalý člen jeho ochranky (4/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.