Lukašenko předčasně odletěl z Moskvy. Měl se mu zhoršit zdravotní stav

Běloruský opoziční web Naša Niva přišel se spekulací o zdravotním stavu prezidenta Alexandra Lukašenka. Upozornil na to, že i navzdory očividně špatnému zdraví zřejmě Kreml přinutil běloruskou hlavu státu přiletět do Moskvy a zúčastnit se přehlídky na Rudém náměstí.

To ale dost možná Lukašenkově zdraví ještě více přitížilo. Sám totiž podle deníku Kyiv Post nedošel ani z tribuny do Alexandrovské zahrady, kde měl u hrobu neznámého vojína položit věnec.

K pomníku, který je od tribuny, kde Lukašenko seděl, vzdálený jen asi 300 metrů, ho musel dopravit elektromobil. Ze zdravotních důvodů se prý ani nezúčastnil večeře s Putinem a Moskvu předčasně opustil. Na letiště ho pak měla odvézt sanitka.

[chooze:article;value:502182]

Zahraniční média také upozorňují na to, že Lukašenko jako jeden z mála neměl na přehlídce svatojiřskou stuhu, která patří mezi tradiční symboly ruské vojenské cti. Tu měl naopak mít třeba prezident Tádžikistánu.

Podle poradce ukrajinského ministra vnitra Antona Geraščenka Lukašenko ani nepřednesl tradiční projev v Minsku. Stát se tak mělo poprvé od doby, co je u moci. 

Putin svým spojencům rozdal "prsteny moci". Lukašenko se hned chlubil:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.