Lumpárny během korunovace. George vyplázl jazyk, malý Louis se nudil

[chooze:gallery;value:31546]

Princ George (9) sehrál během samotného ceremoniálu důležitou roli. Byl totiž jedním z čestných pážat, která Karla III. doprovodila do opatství. Navzdory jeho útlému věku si jej vybral královský pár poté, co o korunovaci projevil sám velký zájem, píše portál Daily Mail.

Je však dost možné, že Karel se svou chotí toho po samotném ceremoniálu litovali. Přestože se princátko jistě snažilo chovat vzorně, jednu lumpárnu si přece jen neodpustilo. Fotografové George zachytili, jak vyplázl jazyk. Sem tam udělal i různé obličeje.

[chooze:article;value:503067]

Dlouho se navíc spekulovalo, zda se události zúčastní kromě princezny Charlotte (8) také pětiletý Louis. Mnoho lidí totiž nemůže zapomenout na lumpárny a chování tehdy čtyřletého klučiny během oslav platinového jubilea zesnulé královny Alžběty II. Rodina se ale nakonec rozhodla, že ho doma během korunovace nenechá.

Děti dorazily do Westminsteru se svými rodiči. Louis měl na sobě tmavě modrou tuniku se speciálně navrženým krajkovým zdobením na límci a černé kalhoty s modrým pruhem. Velmi to slušelo také Charlotte. Ta si oblékla pláštěnku z hedvábného krepu v barvě slonové kosti s výšivkou. Na hlavě měla krásnou stříbrnou čelenku s lístky.

Zatímco chování princezničky, která je proslulá svou elegancí a vzorným vystupováním, bylo na jedničku, malého Louise ceremoniál zřejmě příliš nebavil. Chlapeček si nejednou zívnul, dlouhou chvíli si krátil také koukáním do stropu. Chvíli i vyrušoval, když své sestřičce něco jistě velmi zajímavého ukazoval.

Řadu fanoušků ale znepokojilo, že Louise už vedle svých rodičů a sourozenců během bohoslužby neviděli. Důvod byl ale prostý. Rodina totiž počítala s tím, že vzhledem k jeho věku by celý ceremoniál byl pro něj velmi dlouhý. Právě proto se bohoslužby už neúčastnil, píše portál Mirror. Ke své rodině se následně znovu připojil v průvodu v kočárech z opatství zpět do Buckinghamského paláce.

Karel III. usedl na trůn jako britský panovník. Podívejte se:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.