Lupiče ze Slovenska, který unikal 27 let, chytli v Praze. Kam dal miliony, ale neřekl

Překvapivě pohodový zásah vykonali v srpnu pražští policisté, kteří po 27 letech dopadli lupiče ze sousedního Slovenska. Ten na konci července 1995 v Nitře se zbraní v ruce přepadl se svým komplicem pracovníka bezpečnostní agentury. Ve dvou kufřících, které odnesli, bylo více než 12 milionů slovenských korun. To by dnes bylo zhruba deset milionů korun českých. Co s nimi udělal, policii muž nechce říct. 

"Pracovníka omráčili několika údery do hlavy a pak se po nich slehla zem. Pátrání po pachateli bylo na Slovensku několik dlouhých let bezúspěšné," uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina. Za mřížemi skončil tehdy jen jeden z nich.

V roce 2007 byl na druhého lupiče vydán evropský zatykač, jelikož slovenští policisté zjistili, že by mohl být v Česku. "Naši kriminalisté se neměli čeho chytit, a jelikož vystupoval pod smyšleným jménem, bylo velmi složité ho nalézt," dodal Hrdina.

[chooze:article;value:480936]

Pomohla prý až informace, že lupič v srpnu zamíří na vyšetření v Ústřední vojenské nemocnici v Praze. Když se policisté vydali do akce a muže zatkli, dočkali se milého překvapení. Muž se totiž nebránil a s berlí v ruce jim řekl, že se mu moc ulevilo a na policii se těšil.

"Vzhledem k jeho zdravotnímu stavu nemuseli policisté použít ani pouta a celý zákrok proběhl v poklidu. Hledaný si vyřídil ještě potřebné léky a poté byl převezen na policejní služebnu, odkud putoval zpět na Slovensko," uzavřel policejní mluvčí. Nyní by měl muž strávit dalších 12 let ve vězení.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.