Lupiči elegáni přepadli v Paříži luxusní butik. Odnesli si šperky za miliony eur

Loupež se stala kolem poledne v obchodě na Rue de la Paix v oblasti Place Vendome, kde sídlí butiky známých klenotníků, hodinářů a luxusních značek. Podle BBC se zde v posledních letech bohužel odehrála řada ozbrojených loupeží.

Loupež má na svědomí dvojice mužů v elegantních šedých oblecích a jedna žena v zelených šatech a černých kalhotách. Podle francouzských médií personálu pohrozili pistolí s tlumičem a zaměstnance přinutili, aby si lehli na zem, uvedl policejní zdroj pro webový portál Le Parisien.

[chooze:article;value:506235]

Namířenou zbraní pak donutili jednoho ze zaměstnanců, aby otevřel zamčené vitríny se šperky a trezor. Poté, co se zmocnili šperků za miliony eur, z prodejny v klidu odešli. Při loupeži nebyl nikdo zraněn.

https://twitter.com/BBCWorld/status/1686471409491451904

Na místo byla ihned přivolána policie, která celou oblast rychle uzavřela. Vyšetřování se ujala speciální francouzská policejní jednotka BRB, která se specializuje na ozbrojené loupeže a vloupání. V květnu loňského roku ozbrojení zloději v této lokalitě vyloupili hodinářství Chanel a klenotnictví a po loupeži odjeli z místa na motorkách. V posledních letech byly poblíž vykradeny také obchody Bulgari a Chaumet.

Sandrine Marcotová z francouzského svazu klenotníků a hodinářů řekla francouzské televizi, že počet nájezdů je znepokojující: "I když je pravda, že úroveň v průběhu let dramaticky klesla, od konce covidu v posledních několika letech počet loupeží a vloupání roste."

Před necelými dvěma týdny byli ve svém pařížském bytě přepadeni brankář italské reprezentace a Paris St-Germain Gianluigi Donnarumma a jeho partnerka. Útočníci je svázali a z bytu si odnesli šperky, hodinky a další luxusní zboží.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.