Lupiči odpalují jeden bankomat za druhým, německá policie zadržela 42 lidí

Scénář je vždy stejný. Mohutný noční výbuch, který zničí bankomat a přilehlé okolí. Lupiči seberou hotovost a ujedou v autě. Podle německého ministerstva vnitra se loni stalo takových případů 496, což je téměř o třetinu více než předchozí rok, a navíc je to nový rekord, uvedla agentura AP.

Nebezpečné loupeže mají dle policie na svědomí gangy, nezřídka zpoza hranic. V posledních třech dnech uskutečnila razii, při které zadržela 42 podezřelých, informovalo v pátek ministerstvo vnitra. Akce proběhla v sedmi ze 16 spolkových zemí a strážci zákona při ní zkontrolovali na osm tisíc lidí a přes pět tisíc vozidel.

[chooze:article;value:455314]

​Koncem ledna se policistům podařilo v Nizozemsku dopadnout devítičlenný gang, který má mít na svědomí šest bankomatů v Braniborsku.

Jeden z posledních výbuchů se odehrál v noci na čtvrtek v okrajové čtvrti města Ratingen u Düsseldorfu.  Exploze byla tak silná, že kromě pobočky banky poničila i byty nad ní. Budovu musel prohlédnout statik, informoval web deníku Super Tipp.

Lupiči prchli v tmavém autě, pravděpodobně značky BMW. Přestože policie použila při pátrání vrtulník, podařilo se pachatelům uniknout. Kolik peněz sebrali, úřady dosud nezveřejnily.

V centru stejného města přitom vybuchly předchozí noc dva bankomaty na pěší zóně v centru. Pachatelé rovněž zmizeli a strážci zákona zjišťují, zda jde o práci jednoho gangu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.