Lupičům se z letiště v Torontu podařilo odvézt zlato za stamiliony

Dobře zorganizovaná krádež se odehrála v pondělí večer na Pearsonově letišti, které je nejvytíženějším v zemi a překladištěm pro zlato vytěžené v provincii Ontario, uvedla BBC.

Vzácný náklad putoval dle předpisů z letadla v kontejneru do zabezpečeného skladu, odkud však zanedlouho zmizel. "Následně po příletu byl tento náklad vysoké hodnoty nezákonným způsobem vyvezen ze skladovacího zařízení," citovala agentura Reuters policejního inspektora Stephena Duivesteyna.

[chooze:article;value:493981]

​Celkovou hodnotu zlata a dalších cenností vyčíslili policisté na 20 milionů kanadských dolarů (necelých 320 milionů Kč). Odmítli uvést, kolik lup vážil, muselo to však být ve stovkách kilogramů.

Duivesteyn označil čin za "ojedinělý" a "vzácný". Informace místního tisku o tom, že loupež zřejmě provedly dobře organizované zločinecké gangy, označil za předčasné.

Zmizení zlata se zapíše do kanadské historie vedle loupeže století, při které byly ze skladu strategických rezerv v Quebecu ukradeny v letech 2011 až 2012 tři tisíce tun javorového sirupu v hodnotě v přepočtu 400 milionů korun.

Pár ve Frýdku-Místku okradl seniorku o prsteny. Uvěřila, že ho dvojice nechá posvětit:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.