Lyžař srazil chlapce (†8). Zdrcená matka: Letěl několik metrů, jeho bratr byl u toho

Obec Trstín se zahalila do černého. Kvůli páteční srážce s lyžařem přišel o život osmiletý chlapec, žák tamní základní školy. Nejvíce truchlí příbuzní – starší bratr David, otec a maminka Anežka. Právě ta se navzdory bolesti v srdci rozhodla nyní pro Nový Čas promluvit o svém synovi a neštěstí, které ho potkalo.

"Byl to usměvavý chlapeček s tím nejlepším srdíčkem a neutuchajícím humorem," prozradila utrápená žena. Do oblasti horského střediska Velká Rača se rodina vydala za zimními sporty. Osmiletý Alex byl výborný lyžař, a se starším bratrem se proto vydal na svah. Právě to se ale Alexovi stalo osudným.

"Alex byl pod kopcem a měl lyže zapíchnuté ve sněhu. Z vrchu jel lyžař, který ho neviděl a narazil do něho. Alex letěl několik metrů," popsala klíčový okamžik chlapcova matka. Náraz byl podle ní tak prudký, že několik metrů letěl i lyžař, který do chlapce narazil.

[chooze:article;value:489642]

​Jako první na pomoc Alexovi přispěchal 13letý David, který se musel vyrovnávat s pohledem na zakrváceného mladšího bratra. Na svahu zasahovali i neznámí lidé a pokoušeli se těžce zraněnému chlapci pomoct.

"Záchranáři pokračovali v rozšířené resuscitaci a sněžným skútrem přivezli na místo i posádku rychlé lékařské pomoci," uvedli horští záchranáři. Chlapec skončil v nemocnici, kde však svým zraněním později podlehl.

Matka netuší, jak bude bez milovaného syna žít. "Byl to chlapeček, který se ničeho nebál. Byl velmi odvážný a měl obrovské srdíčko," popsala. Zášť vůči mladíkovi, který jejího syna srazil, prý ale nechová. "Nic tomu lyžaři nevyčítám, i on tam na místě plakal. Neudělal to schválně a vím, že do smrti na to nezapomene," vysvětlila.

Lyžař měl jet nebezpečně rychle

Lyžaře na vrcholku černé sjezdovky zachytila kamera, jak se připravuje ke sjezdu. Čekal, až bude svah volný, a vyrazil kupředu. Chlapce pod horizontem kopce neměl šanci vidět. Přesto má být jednoznačným viníkem neštěstí právě on. Podle informací TV Markíza se lyžař řítil po svahu vysokou rychlostí, jak mají podle mluvčího střediska dokazovat i kamerové záznamy. Policie potvrdila, že zahájila trestní stíhání pro přečin usmrcení.

Alex zbožňoval a rád navštěvoval hasiče. Matka chce proto poslední rozloučení pojmout jako oslavu. "Děti vypustí balónky a také tam bude hasičské auto. Chci, aby to měl v takovém duchu, jak to měl nejraději," uzavřela žena.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.