Lyžaře zasypala v Rakousku lavina. Zůstalo pod ní asi deset lidí

Lavina se v rakouských Alpách utrhla v neděli kolem 15. hodiny. Na místo okamžitě vyrazili záchranáři s vrtulníky. Pátrací skupiny hledají lidi, kteří jsou pod lavinou uvěznění, uvedla agentura APA.  

Lavina zasypala asi deset lidí, upozornila stanice ORF. Jednoho z lyžařů už se odpoledne podařilo vyprostit, podle záchranářů je zraněný. Dalších sedm našli záchranáři v podvečer. Jeden z těchto lidí byl také zraněný a stejně jako první nalezený lyžař převezený do nemocnice. Ostatní nalezení jsou bez zranění.

[chooze:article;value:478503]

Neštěstí se stalo u Arlberského průsmyku kousek od hory Trittkopf. V akci jsou v lyžařském areálu Lech/Zürs vrtulníky a horská služba s lavinovými pátracími psy. Záchranářské helikoptéry létaly na místo z Vorarlberska i Tyrolska.

Pátrací akce pokračuje i večer. Ačkoli nikdo nehlásí, že by někoho pohřešoval, hledají záchranáři další dva lidi, které podle prvotních informací měla lavina zasypat. "Hledat se bude, dokud nevyloučí, že pod lavinou už nikdo není uvězněný," prohlásil radní Vorarlberska Christian Gantner.

Kvůli větru a čerstvému sněhu platilo v neděli na horách ve Vorarlbersku lavinové nebezpečí. Podle ORF se lavina strhla v neděli i v tyrolském Söldenu. Ta však nikoho nezasypala.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.