Lyžařská sezona končí. Na horách se sice ještě lyžuje, utne to oteplení

Parkoviště se na horách plnila hned od pátečního rána a další lyžaře přivážely autobusy. Do hor ale vyrazili i turisté. Proti čtvrtku se sice zvedl vítr, ani to však mnohé neodradilo. "Máme namířeno na Švýcárnu, ze Švýcárny pak na Červenohorské sedlo," popsal jeden z dotázaných.

S koncem prázdnin pomalu končí i lyžařská sezona. Některá střediska vleky už po víkendu zastaví. To ale neplatí třeba o Ovčárně. Na dohled Pradědu je stále ke dvěma metrům sněhu. "Vyrážíme na poslední sníh a užít si běžky. Vidíme, že už je to naposled, je to jasné," zasmutnil další oslovený.

[chooze:article;value:495249]

Ráno tam bylo hodně mrazivé, teplota se držela pod nulou ještě před polednem. Výrazné oteplení ale přijde i tam. "Teploty v 1 000 metrech na horách se budou pohybovat kolem pěti stupňů a na Šumavě až kolem devíti. Pokud tak vyrážíte do horských oblastí, vezměte si opalovací krémy," poradila meteoroložka Dagmar Honsová.

V nížinách už ale bude vládnout definitivně jaro. Meteorologové slibují o víkendu až 15 stupňů a příští týden by se rtuť teploměrů měla vyšplhat ještě o pár stupňů výš.

Podívejte se na rozhovor s meteoroložkou Dagmar Honsovou:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.