Lyžařská střediska zažívají nápor. Den na sjezdovce se letos přitom prodraží

Krkonošské sjezdovky mají v průměru 80 centimetrů sněhu. Nachystáni jsou i na úplné začátečníky v lyžařských školách. "Skvělá je variabilita terénu. Teď, když máme k dispozici všechny vleky, můžeme s klientem vyjet, kam je potřeba," řekl Jiří Matějů z lyžařské školy v Peci pod Sněžkou.

"Teď je to šest kilometrů sjezdovek, až do 22. prosince lyžujeme za vedlejší sezónu. Teď je to 810 korun, děti lyžují za polovic," řekl Jiří Gruntorád ze Skiareálu Lipno. A podle Ziny Plchové ze skiareálu na Černé hoře lyžují na 15 kilometrech už i tam.

"V hlavní sezóně stojí lyžování dospělého na den 1 290 korun, výrazně, více než 400 korun, ušetříte nákupem on-line. Výhodnější jsou pak i rodinné skipasy. Kompletní výbavu si půjčíte do pětistovky. Přímo na kopci za párek v rohlíku zaplatíte 55, za polévku stovku," řekl Jakub Janda ze skiareálu Černá hora – Pec.

[chooze:article;value:531403]

​Na tento termín je to v podstatě nevídané. Parkoviště jsou plná a díky dostatku přírodního sněhu je možné upravovat i trasy pro běžkaře. Například v Peci pod Sněžkou hoteliéři oproti loňskému prosinci hlásí vyšší obsazenost přibližně o 15 procent a přednostně se klienti zajímají o hotely s nadstandardními službami.

A žádný pozvolný nájezd, ale ostrý začátek má i horská služba. "Hlavně proto, že jsou první jízdy na sněhu, tak seřídit vázání, odpočívat. Měli jsme pár drobnějších úrazů, nebylo to nic vážného, nahrávají tomu i sněhové podmínky, padá se jako do peřiny," řekl Josef Hepnar z Horské služby Deštné v Orlických horách.

A pokud ještě zvažujete pobyt na horách na konec roku, s objednáním neotálejte. Obsazenost je už prý v průměru více než 90procentní.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.