Macron potěšil mladé Francouze. Bezpečný sex bude zdarma. ANKETA

Francouzský prezident Emmanuel Macron ve čtvrtek oznámil plánovanou změnu ve zdravotnictví. Od 1. ledna příštího roku budou mít mladí Francouzi v lékárnách kondomy zdarma. Novinka se týká mužů i žen ve věku 18 až 25 let.

Macron to oznámil na zasedání Národní rady pro obnovu, které bylo zaměřené na zdraví mladých lidí. "Je to taková malá preventivní revoluce," řekl podle portálu Le Monde francouzský prezident o prezervativech zdarma.

Francie si od nového nařízení slibuje zlepšení zdravotní situace mezi mladou populací. Dostupností kondomů chce zabránit šíření pohlavně přenosných chorob, jako je například AIDS nebo HPV. Vyhláška se má týkat balení pánské ochrany po 6, 12 a 24 kusech.

[chooze:article;value:472393]

Ve Francii jsou už v současnosti kondomy částečně hrazené zdravotní pojišťovnou. U značek Eden a Get Out! pokrývá cenu ze 60 procent soukromá lékařská firma Medicare. Zbylých 40 procent může Francouzům proplatit jejich zdravotní pojišťovna.

Macron by také v budoucnosti rád viděl výraznější pokrok v sexuální výchově, která podle něj ve školách často selhává. "Nejsme v tom příliš dobří. Realita se velmi často výrazně liší od teorie. Musíme naše učitele lépe připravit na výzvy, které tento předmět přináší," řekl Macron.

[chooze:poll;value:a4465441af0639822fb77ad76804e87d06c5e41e;layout:tn_nova]

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.