Macura prolomil mlčení. Smrt Bartošové ho dohnala k zoufalému rozhodnutí

Den poté, co si blízcí a přátelé z umělecké branže připomněli 10 let od úmrtí zpěvačky Ivety Bartošové, se prostřednictvím sociálních sítí ozval její někdejší obdivovatel a nápadník Zdeněk Macura. V době, kdy Česko na oblíbenou interpretku s nostalgií myslelo a vzpomínalo, se ale Macura uzavřel do sebe. Teď své mlčení prolomil.   

"Za posledních 10 let jsem měl možnost pozorovat společnost také z hlediska někoho, kdo je známý a též jakási "celebrita". Moje závěry pozorování jsou však velmi smutné. Celý ten celebritní narativ ubližuje lidským duším, překrucuje jejich morálku, degraduje důstojnost, bere zdravý rozum a normálnost," napsal v příspěvku na facebooku Macura.

A nastínil dokonce i cestu, jak se z tohoto kolotoče dostat. "Je na čase se vrátit k tomu, jak svět vnímali naší předkové. Když bylo něco krásného a něco se povedlo, říkali: Sláva Bohu, Chvála Bohu, Díky Bohu a podobně. Prostě my lidé jsme omezení a nemá cenu si na něco hrát," sdělil uživatelům svůj názor.

[chooze:article;value:553117]

Další slova věnoval lidem s talentem. I když ani slůvkem nezmínil jméno Ivety Bartošové, lze z nich vyčíst reakci na výročí úmrtí zpěvačky.

"Jestli nějaký člověk dostal nějaký mimořádný talent, tak si prosím uvědomme, že ten člověk je pouze příjemce talentu a nikoliv tvůrce, a tak sláva přece patří tomu na nebi, ne tomu člověku. Takto je věřím zdravé přemýšlet a vnímat svět, a tak se může mezi lidi a do společnosti zase navrátit normálnost a zdravý rozum. Volím tento postoj, protože si myslím, že tak je to takto nejlepší. Děkuji za pochopení," uzavřel své vyznání.

Do povědomí veřejnosti se Zdeněk Macura zapsal jako samozvaný ochránce Ivety Bartošové, její únosce a sok v lásce jejího manžela Josefa Rychtáře. Kvůli Bartošové se Macura několikrát před televizními kamerami a fotoaparáty novinářů pohádal a neváhal se poprat i s Rychtářem. V posledních letech se ale stáhl do ústraní a dlouho o něm nebylo slyšet. 

Štaidl Bartošovou kontroloval. Prohloubilo to její problémy, tvrdí hudebnice (29.4.2024): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.