Maďaři jednali s Ruskem. Válku ukončíme jediným způsobem, oznámili

"Již několik měsíců slýchám, že se Ukrajinci snaží získat co nejvíce úspěchů na bojišti, což by jim umožnilo zahájit vyjednávání z lepší pozice. V posledních týdnech se ukazuje, že tento scénář selhal, čas pracuje ve prospěch Ruska," prohlásil maďarský ministr zahraničí Szijjártó minulý týden v rozhovoru pro ruské Radio Sputnik.

Szijjártó se na konci předešlého týdne spolu s dalšími ministry zahraničí sešel s ruským ministrem zahraničí Sergejem Lavrovem v Antalyi. Zároveň se tam sešel také maďarský premiér Viktor Orbán s tureckým prezidentem Recepem Erdoganem.

[chooze:article;value:544390]

​Szijjártó v neděli v rozhovoru pro Kossuth Radio podle Hungary Today prohlásil, že Evropa trpí válečnou psychózou, že sankce proti Rusku nefungují a válku není možné vyhrát na bojišti. Maďarsko podle něj nebude posílat ani výzbroj ani vojáky na Ukrajinu, protože lidské životy mohou být zachráněny jen prostřednictvím mírových jednání a zastavení palby.

"Máme zcela jasnou historickou zkušenost, a to že všechny války končí vyjednáváním. Pokud máme toto na paměti, otázkou už zůstává jen to, kdy začnou vyjednávání v souvislosti s válkou na Ukrajině. A odpovědi jsou jen dvě: dříve či později. Rozdíl mezi následky těchto dvou rozhodnutí jsou v tom, že pokud vyjednávání začnou později, zemře více lidí, a pokud začnou dříve, zemře méně lidí," pronesl Szijjártó na tiskové konferenci v neděli po jednání se svým čadským protějškem.

Ruský prezident Vladimir Putin pohrozil jaderným konfliktem:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.