Mafiánský boss utekl z vězení. Z okna cely sešplhal po svázaných prostěradlech

Vlastním očím nemohli uvěřit strážci italské věznice Badu ’e Carros. Na záznamu z bezpečnostních kamer viděli mafiánského bosse Marca Raduana, jak utíká z přísně střeženého vězení na Sardinii. Zarážející přitom byla technika, kterou zvolil.

Kdo by očekával složitý plán jako z akčního filmu, byl by na omylu. Raduano vsadil na klasiku. Z okna své cely se spustil s pomocí prostěradel svázaných v jeden provaz. Než si strážci všimli, že jim chybí vězeň, byl už Raduano dvě hodiny na svobodě, uvedla agentura ANSA.

[chooze:article;value:491824]

O úplnou improvizaci však také nešlo. Raduano, který ve věznici strávil čtyři roky z 19letého trestu, měl jako vzorný vězeň přístup do vězeňské knihovny. Díky výhledu z okna tam měl příležitost si nastudovat trasy strážců. Mohl si tak naplánovat únik na dobu střídání hlídek.

Odvážný útěk byl možný i díky skutečnosti, že věznice se zvýšenou ostrahou má nedostatek strážců, píše portál New York Post. Zhruba 180 mafiánských bossů a jiných přísně střežených zločinců hlídá pouze 50 strážných. I proto mohl Raduano nabrat dvouhodinový náskok, během kterého beze stopy zmizel.

Raduano je podle italské prokuratury hlavou mafiánské rodiny Sacra Corona Unita, která je proslulá svou brutalitou. Mezi její oblíbené taktiky má patřit popravování protivníků brokovnicí do hlavy, aby jim nemohli pozůstalí vystavit pohřeb s otevřenou rakví. Samotný Raduano si odpykával trest za pašování drog. Čekal ho také soud za vraždu.

Válka proti gangům pokračuje. V Salvadoru otevřeli masivní vězeňský komplex:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.