Moderní bydlení

Majitel si sám našel ukradenou motorku. Zloděj ji zaparkoval před obchodem

Když mu zloděj ukradl elektromotorku, kterou nechal před obchodem v Ostravě nastartovanou s klíčkem v zapalování, myslel si její majitel, že už ji nikdy neuvidí. O den později nevěřil svým očím.

Elektrická motorka stála zaparkovaná před obchodem, kde o ni přišel. Okamžitě zavolal policistům a čekal, kdo na ní bude chtít odjet. O několik minut později z prodejny vyšel muž a zamířil přímo k motorce. Když chtěl nastartovat, okradený majitel se na něj vrhl. Muž tvrdil, že si elektromotorku koupil od neznámých prodávajících za pět tisíc korun. Prý vůbec netušil, že by mohla být kradená. Dostal k ní klíče. Technický průkaz sice neměl, divné mu to ale údajně nepřišlo.

[chooze:article;value:540863]

​Přivolaní policisté podezřelého odvezli na výslech. Kriminalistům popsal, kdo mu motorku prodal. Policistům bylo hned jasné, o koho se jedná. O několik dní později policejní hlídka zadržela jednatřicetiletého recidivistu. Kromě elektromotorky mu kriminalisté prokázali dalších patnáct krádeží, kterými napáchal škodu za téměř devět set tisíc korun.

Policisté podezřelého obvinili ze tří trestných činů. Hrozí mu až pět let vězení.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.