Malá Izabelka statečně bojuje s leukémií. Nemoc začala nenápadně

Leukémie ze dne na den zničila dětský svět malé veselé holčičky. "Od chvíle, kdy ji ta nemoc uvěznila ji doma anebo v nemocnici, tak se Izabelka projevuje úplně jinak než šestiletý děti. Snaží se psát, počítat, snaží se vařit, protože to jsou doma její jediné aktivity, které může dělat. Ven může víceméně jen když je hezky," řekl táta Izabelky Martin Dlask.

Kromě Izabelky mají Dlaskovi i další děti. Situace je těžká hlavně pro sedmiletou Rozárku. "Někdy má takové stavy, že by si to s ní nejradši vyměnila, protože Izabelka je se mnou pořád. Je se mnou doma, je se mnou v nemocnici. Róze to je na jednu stranu hrozně líto, protože ona musí chodit do školy a když jsem v nemocnici, tak je jenom s taťkou," popsala maminka Izabelky Simona Dlasková.

[chooze:article;value:477685]

Ten během manželčiny nepřítomnosti zvládá obstarat chod celé domácnosti. "Hlavně manžela oceňuji za to, že to tady všechno zvládne," uznala maminka Simona.

Kromě vlásků, o které Izabelka kvůli chemoterapiím přišla, jí schází i živé rostliny. Právě ty během léčby v domácnosti nesmí být. Blížící se Vánoce tak u šestileté holčičky spíš vyvolávají smutek. Letos totiž budou jen s umělým stromečkem. "Mám ráda živé vánoční stromečky," postěžovala si Izabelka.

Onemocnění nejmladší Izabelky bylo zdrcující pro celou rodinu. V těch nejtěžších chvílích tu ale jsou jeden pro druhého. "Nás to strašně semklo," ujistila maminka Simona.

Dobrým andělem se můžete stát i vy. Stačí se pouze zaregistrovat na internetových stránkách www.dobryandel.cz.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.