Maláčová si užívá milostný život. Randění ji po debaklu ve Sněmovně nakoplo

Jana Maláčová změnila svůj život od základu, stáhla se do ústraní a začala pracovat pro odbory. "Bylo to strašně intenzivní období a bylo to velmi těžké. Samozřejmě smířit se s výsledkem sociální demokracie ve volbách i mou porážkou bylo složité, ale největší rána byl rozvod. Bohužel to je život, takhle to chodí a pevně doufám, že už je všechno za mnou," svěřila se Maláčová.

"Věřím v takovou mou filozofii, že těžké věci člověka zocelují. Když se s neúspěchy dobře pracuje a člověk je akceptuje, tak v něm i to špatné může zkrásnět. Teď se mi díkybohu daří dobře. Už asi není důležité, proč moje manželství vlastně skončilo, ale ano, teď někdy i randím," přiznala bývalá ministryně práce a sociálních věcí.

[chooze:article;value:513965]

Přestože se Maláčová z veřejného života stáhla, politika je pro ni stále srdcovou záležitostí a s kamarádkami probírá jejich těžkosti, jako je například výše rodičovského příspěvku či místa ve školkách. "Sociální demokracie pro mě byla přirozenou volbou. Dlouhodobě jsem přesvědčená, že demokracie může fungovat jen ve chvíli, kdy se lidem daří ekonomicky," dodala.

Bývalá ministryně věří, že silné ženy mají v politice své místo a mateřství jde s kariérou skloubit. "Politika je boj o moc, je to souboj a silné ženské se musí umět prosadit. Já mám ráda přísloví, že kdo chce nahoru, musí vědět, že nahoře fouká. Já jsem si to vždy zorganizovala, samozřejmě mi pomáhala rodina i tým kolegů," vysvětlila odborářka.

[chooze:article;value:512889]

Připustila však, že někdy to bylo těžké. "Ale byla to fuška, Gustíkovi byly v tu dobu tři roky. Já jsem třeba spoustu věcí dělala po nocích. Ale i přes ty těžkosti mě politika bavila a hrozně jsem chtěla prosadit to, čemu jsem věřila. Ze svého ministrování si nejvíc vzpomínám právě na pocity euforie, když jsem prosadila něco, o co mi hrozně šlo. Rostly za nás mzdy, platy a důchody, což byla moje práce," pochlubila se Maláčová.

Otázce, jestli se v roce 2025 objeví na kandidátce do Sněmovny, se ale vyhýbala. "Politika mi chybí, ale už se zase dostávám do fáze, že po ní začínám opět pokukovat. Já si myslím, že se po takových životních ranách sluší se stáhnout. Teď si ale strašně přeju, aby se sociální demokracie opět vrátila do Sněmovny. Chtěla bych, aby její myšlenka byla zastoupená v nejvyšší politice," uzavřela.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.