Malé dítě na bobech vjelo na silnici. Srazilo se s projíždějícím autem

Nedělním incidentem se zabývají policisté z prachatického dopravního inspektorátu. Nehoda se stala v neděli krátce před polednem.

"Obcí Javorník projížděl řidič ve vozidle značky VW Touareg. Náhle do jeho vozu z pravé strany narazil malý chlapec jedoucí na bobech. Vjel tam přímo ze zasněženého svahu nad silnicí. Po střetu zůstal nezletilý chlapec ležet zraněný na silnici," přiblížila okolnosti neštěstí jihočeská policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Záchranáři ke zraněnému chlapci vyslali dvě pozemní posádky i vrtulník. "U dítěte je podezření na středně těžké poranění. Ve stabilním stavu bylo letecky převezeno do českobudějovické nemocnice," sdělila TN.cz mluvčí záchranářů Zuzana Fajtlová.

[chooze:article;value:479898]

​Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Přesné příčiny a okolnosti nedělní srážky vyšetřovatelé dále zjišťují.

"Policisté upozorňují všechny milovníky zimních sportů, aby byli opatrní a aby používali nejrůznější ochranné prostředky, a to nejen při lyžování či snowboardování, ale právě i při bobování. Chlapec, který při této nehodě utrpěl zranění, měl naštěstí helmu, která pravděpodobně zabránila jeho vážnějším zraněním," dodala Schwarzová.

Při bobování je podle strážců zákona důležité myslet mimo jiné i na různé překážky, např. stromy, zdi a stožáry. Boby totiž mohou vyvinout velkou rychlost, což může mít v případě čelního nárazu i fatální následky.

Česko zasáhla minulý týden sněhová kalamita. Policie vyjížděla ke stovkám nehod:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.