Malé ostrovy v Řecku skrývají krásnou přírodu. Někam dojedete jen lodí

Velké a známé řecké ostrovy jsou jistotou pro každého milovníka historie a památek. Jde třeba o Krétu, Rhodos nebo Kos. "Najdete tam nádherné paláce, starobylá města, krásné přístavy. Skutečně ta místa mají co nabídnout," popsala Pátek.

Pro ty, kdo ale chtějí více klidu a užít si přírodu, jsou ideální ty menší. "To jsou třeba ostrovy v Jónském moři, jako je Kefalonie, Lefkada, Zakynthos nebo některá místa na Korfu. Ty ostrovy máte projeté třeba za dva nebo tři dny. Skutečně to není moc velké, ale nabízejí nádherná místa," řekla.

[chooze:article;value:556924]

"Na spoustu z nich se nedostanete autem, ale můžete si půjčit motorový člun. K tomu vám stačí jenom řidičský průkaz a můžete si jezdit kolem skalisek, po plážích a k jeskyním, kam se nedostanete jiným způsobem," vysvětlila obchodní ředitelka. Doporučila si udělat třeba piknik.

Konkrétně Pátek chválí třeba ostrov Samos. "Je to místo, kde na vás dýchne stará řecká atmosféra. Jdete přístavem, všichni na vás koukají, protože se všichni znají navzájem," nalákala. Doporučila navštívit třeba unikátní kostel vytesaný ve skále.

[chooze:article;value:555841]

A možné je i spojit velké ostrovy s těmi malými. Část dovolené tak můžete strávit třeba na Krétě a vydat se na Santorini. Blízko je to i z Rhodosu na Kos a z obou ostrovů můžete vyrážet na další menší v okolí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.