Malého pejska připoutali k řetězu. V teplotách pod nulou zemřel

Zdrcená žena na sociálních sítích upozornila na tragický osud jednoho z domácích mazlíčků. V Adolfovicích v Jeseníkách umrzl pejsek, kterého lidé připoutali k řetězu, i když se teploty pohybovaly pod nulou. "Ozval se mi telefon a mně se zastavilo srdce. Jeseník Adolfovice. U jednoho domu ležel zmrzlý malý pejsek na řetězu," sdílela Martina Harbichová na facebooku.

"Okamžitě jsem na místo poslala Krajskou veterinární stanici, ta vše zdokumentovala a předala policii. Sociálně slabší rodina, kde údajně holdují alkoholu," vysvětlila žena, která na případ upozornila. 

[chooze:article;value:488466]

"U pejska jsme zasahovali. Zvíře jsme zajistili a přivolali policii. V tuto chvíli případ vyšetřují kriminalisté jako trestný čin, což zabere poměrně dost času. Pes byl dán na pitvu," potvrdila redakci TN.cz pracovnice Krajské veterinární stanice Kateřina Brázdová. "Fenka je na pitvě, je možné, že zemřela hlady," sdělila svou domněnku Martina Harbichová, která tragickou událost ohlásila.

"Mohu potvrdit, že se policisté zabývají úhynem psa v obci na Jesenicku. V současné době čekáme na vyjádření ze strany Krajské veterinární správy pro Olomoucký kraj k příčinám úhynu zvířete," sdělila mluvčí policie Petra Vaňharová. "My samozřejmě doufáme, že ten člověk bude potrestaný," dodala Kateřina Brázdová. 

"Proč se tohle děje? Proč takoví lidé mezi námi žijí a hlavně, proč si pořizují zvířata? Když si neumí poradit se svým životem, proč ho ničí bezbranným tvorům? Maličká, promiň, že jsem pro tebe nemohla udělat více. Strašně to bolí," zoufala si Martina Harbichová nad osudem malé fenky.

Pes, který pomáhá dětem, je v pořádku. Našli ho po týdnu hledání:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.