Malina Group vyklízí sklady. Vůbec nekomunikují, stěžují si zákazníci

Uvnitř malešické budovy byl v pondělí čilý ruch. O média tam ale nikdo nestál. Skladníci se objevili údajně poprvé od chvíle, kdy na sebe firma podala insolvenční návrh. Soud v pátek rozhodl o jejím úpadku.  

Páteční soudní vyhlášení úpadku firma přivítala. Je to prý v souladu s cílem, který sleduje. Tím má být reorganizace pod dohledem insolvenčního správce.  "Malině to umožňuje pokračovat na dokončování instalací našim zákazníkům a zároveň v maximální možné míře uspokojit věřitele," prohlásil předseda představenstva společnosti Jan Urban.

Jestli pondělní ruch ve skladu znamenal přípravy na něco takového, není jasné. Vedení firmy jsme se nedovolali a na e-mail nikdo nereagoval.

[chooze:article;value:504430]

Komunikaci firmě vyčítají stovky klientů čekajících na fotovoltaiku nebo vrácení peněz. "Že každý týden budou informovat. To je prostě kec," poznamenal jeden z klientů. 

"Já té firmě už nevěřím. Podle toho, co dokázali za ten poslední rok a hlavně za poslední měsíc, jak nekomunikovali," řekl další ze zákazníků Maliny.

Pokud by věřitelé neschválili reorganizační plán, čekal by firmu konkurz a rozprodání majetku. "Vzhledem k vysokému počtu věřitelů si dovolím předjímat, že všichni nebudou odškodněni stoprocentně," sdělil advokát Jan Černý. Věřitelé teď každopádně musejí přihlásit své pohledávky. Čas mají do 12. července.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.