Mám doktorát, ty blbečku. Lékaře přichytili třikrát opilého za volantem

Když lékaře zastavili policisté poprvé, pro nadávky nešel daleko. "Já nejsem blbeček, mám doktorát z medicíny, ty blbečku," hovořil na policisty. Nadýchal 1,3 promile alkoholu.

Podruhé měl být za volantem taky opilý. "Jak opičák, že?" prohlásil. Alkoholtester ukázal hodnotu 2,27 promile. A pak ho zastavila hlídka ještě potřetí. "Nadýchal 1,11 promile alkoholu," sdělila mluvčí pardubické policie Andrea Muzikantová.

A ani policie nemá trpělivosti do zásoby. Policisté vozidlo zabavili jako nástroj trestné činnosti. Hrozí mu rok vězení. "Kriminalisté zahájili trestní stíhání 53letého muže ze spáchání trestného činu řízení pod vlivem návykové látky," doplnila Muzikantová.

[chooze:article;value:533050]

​Lékaře se začali bát i jeho pacienti. "Sprostej, je lepší tam nechodit," zhodnotila pacientka. "Arogantní, no," krátce shrnula další. A někdo si už praktika raději našel jinde. "Byli rádi, že se ho zbavili," řekla třetí oslovená žena. Méně pacientů znamená i méně receptů. S odlivem lidí přestal mít tržby lékárník a z Březové už odešel. Lidé tak musí jezdit pro léky do okolních obcí.

To, že měl muž opakovaně řídit pod vlivem alkoholu, Lékařská komora řešit nemůže, zajímá ji jen to, co se děje v ordinaci. "Můžeme zahájit činnost na podkladě stížnosti příbuzných, pacienta. Můžeme zahájit disciplinární řízení, to je ale podle zákona neobratné, neumožňuje rychlé řešení," vyjmenoval možnosti Lékařské komory její mluvčí Michal Sojka.

Lékař tak nadále ordinuje. Jelikož bydlí několik kilometrů daleko, nezbývá mu nic jiného než chodit pěšky nebo jezdit autobusem.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.